Spoznaj Drupal: Maribor, 18. oktober ob 17:00, FERI

drupal srečanje maribor

FERI in Agiledrop
Koroška cesta 46
2000 Maribor
Slovenia

18. 10. 2018 ob 17.00

ŠS FERI v sodelovanju s podjetjem Agiledrop organizira prvi Drupal dogodek v Mariboru. Dogodek bo zanimiv tako za začetnike kot tiste, ki ste se z Drupalom že srečali, saj bosta predavanji postregli z zanimivimi in praktičnimi nasveti.

Vsako predavanje bo potekalo približno 30 minut, po predavanjih pa sledi druženje ob hrani in pijači.

Uvod v Drupal za začetnike, Boštjan Kovač

Drupal se je kot vsak tehnološki fenomen začel v sobi študenta, ki je hotel spremeniti svet. V začetku je bil mišljen kot sistem za postavitev forumov, danes pa ga uporabljajo podjetja in organizacije širom sveta za grajenje digitalnih izkušenj svojih uporabnikov in strank. Je odprtokoden sistem, ki temelji na PHP programskem jeziku in je enostavno dostopen za kogarkoli, ki si želi razvijati kompleksne rešitve na enostaven način.

Boštjan Kovač je Drupal veteran in direktor razvoja pri Agiledropu. Je aktiven član globalne odprtokodne skupnosti, v podjetju pa je zadolžen za vodenje ekipe razvijalcev in uvajanje začetnikov.

Poenostavimo razvoj spletnih strani z Drupal distribucijo, Mitja Krope

Drupal v svojem jedru nima velikega nabora funkcij. To je sicer načrtno, saj gre za razvijalsko ogrodje, ki ga lahko neomejeno modificiramo in nadgrajujemo. Ampak, kako se izogniti izgubljanju časa s konfiguriranjem in razvojem vedno istih funkcionalnosti na različnih projektih? Pri Agiledropu smo razvili distribucijo, ki nam omogoča, da prihranimo do 100 ur začetnega razvoja pri vsakem projektu, ki se ga lotimo. Projekt smo poimenovali Tailored Digital Experiences ali krajše TDX, objavili pa smo ga kot odprtokodni projekt, ki ga lahko uporablja prav vsak. 

Mitja Krope je glavni razvijalec TDX produkta in vodja mariborske pisarne. Predstavil vam bo funkcionalnosti distribucije in tudi, kako lahko prav vsak naredi svojo distribucijo, ki mu je pisana na kožo.

Prijave sprejemamo na spletni strani https://www.agiledrop.si/feri, s katero pa pohitite, saj je na voljo 40 mest.